Para tańczy.

Po raz kolejny w gdyńskim Klubie „Ucho” szykuje się nieziemska zabawa! W czwartek, 15 lutego 2024 roku Fundacja Adapa odprawia bowiem swój coroczny Bal! Temat tegorocznej zabawy to „Cekiny i brokaty, czyli Kosmiczne Aranżacje”.

Wyjątkowa impreza

Bal Fundacji Adapa jest imprezą wyjątkową, nie ma drugiej takiej zabawy, która tak mocno łączy i porusza całe gdyńskie środowisko Osób z Niepełnosprawnościami. Ten Bal to dla wielu z tych osób jedyna szansa na taneczne szaleństwo, które w swej formie nie odbiega od imprez organizowanych dla osób bez niepełnosprawności, dlatego bawi się na nim zwykle ponad 200 osób!

Tańce, DJ i loteria – Kosmos!

Bal odbywa się wieczorem w gdyńskim Klubie „Ucho”. To rzadkość, zwykle takie imprezy odbywają się w ośrodkach w godzinach trwania zajęć. Adapa wychodzi naprzeciw potrzebom Imprezowiczów. Są to osoby dorosłe, więc szykowane są dla nich właśnie takie atrakcje:

• jest pyszne jedzenie,
  • jest świetna zabawa,
  • profesjonalny DJ (od lat ten sam, robiący to z potrzeby serca, jedyny i niepowtarzalny – Piotr Głowacki – DJ Piotr),
  • fotobudka,
  • są tańce i coś na ochłodę – można zamówić colę, sok lub piwo!

Wyjątkowym punktem Balu jest Loteria Fantowa. Uczestnicy kupują losy, z których dochód przeznaczony jest na organizację imprezy, a losowanie fantów to moment, na który wszyscy czekają! Do wygrania są wyjątkowe przedmioty i usługi: książki, biżuteria, zaproszenia do restauracji, fryzjerów, barberów, bilety do teatrów, na wystawy, gadżety sportowe i mnóstwo innych fajnych rzeczy!

Tak to wyglądało w zeszłym roku:

– https://www.facebook.com/watch/?v=3001990040107633

– https://www.facebook.com/watch/?v=566332978761709

– https://www.facebook.com/watch/?v=719895603085294 –  tak wygląda loteria fantowa

Bawisz się z nami? Pomożesz?

Zapraszamy do wspólnej zabawy! W sprzedaży są pojedyncze zaproszenia w cenie 30 zł – można oczywiście kupić dwa 🙂

W trakcie organizowania Balu w ubiegłych latach Fundacja nawiązała wiele przyjaźni z Osobami/Instytucjami o wielkim sercu – są to Przyjaciele Fundacji Adapa. Od lat wspierają organizację imprezy bezpośrednio lub przekazując fenomenalne rzeczy na Loterię Fantową.

Chciałbyś zostać naszym Przyjacielem? Zapraszamy do kontaktu! Znasz kogoś, kto mógłby nas wesprzeć? Wspomnij mu o nas.

Kontakt z Fundacją:

• telefonicznie (w godzinach funkcjonowania Fundacji, tj. od 8.00 – 15.00): 533 457 779
  • mailowo: fundacjaadapa@gmail.com