Katalog ciekawych osób

adapa-web_6048

Ideą Klubu Ciekawych Osób jest poznawanie… ciekawych osób. Poznawanie poprzez spotkania, rozmowy, wspólne spędzanie czasu. Mamy za sobą już kilka „edycji” Klubu. Rozróżniamy je osobami prowadzących, do tej pory byli to: Pan Piotr i Pani Carlotta.

Obecnie w skład ekipy Klubu Ciekawych Osób wchodzą (jak zawsze) Krzysztof – członek Klubu TUS oraz Łukasz – terapeuta zajęciowy, prowadzący w Warsztacie Terapii Zajęciowej pracownię komputerową. Ze względu na specyficzne czasy, w jakich przyszło nam prowadzić zajęcia, ze swoimi gośćmi spotykamy się on-line, głównie za pośrednictwem platformy Skype. W trakcie zajęć, również prowadzonych w formie zdalnej, przygotowujemy pytania do wywiadów, zgłębiamy wiedzę na temat gości (czytamy, przeglądamy filmy, robimy research wśród znajomych).

Krzysztof pyta. Nie mylić z pytonem

Pomysły na pytania? Dba o nie Krzysztof. W większości. Pytania są tak zaskakujące i oryginalne, że serię dedykowaną specjalnie dla konkretnego gościa nazwaliśmy „Krzysztof pyta”. Ale pamiętajcie, by nie mylić z pytonem.

Fundacja Adapa - Klub Ciekawych Osób

Krzysztof pyta – nie mylić z pytonem!

Goście, goście…

A skąd pomysły na gości? O to dba już tylko Krzysztof. Nasza lista potencjalnych rozmówców praktycznie nigdy się nie kończy, gdyż co tydzień przychodzi z nowymi pomysłami. Dodać trzeba, że z naprawdę dobrymi pomysłami.

Pomysły na pytania biorę z głowy. Podobnie jest z pomysłami na potencjalnych gości – również przychodzą same. Zajęcia są bardzo wciągające i to lubię w nich najbardziej. Wymarzony gość? W formule zdalnej – Youtuber Eleven, a na żywo marzy się wywiad z Cezarym Pazurą. Na początku pewnie bym się stresował, ale później chyba dałbym radę – podsumowuje Krzysztof.

Bądźcie czujni i śledźcie nas na bieżąco, bo prawdopodobnie właśnie w tej chwili pracujemy nad kolejnym gościem, nad kolejnym wywiadem, a efekty już wkrótce!

Łukasz Wiśniewski

31.05.2021 r. – Łukasz Wiśniewski

Absolutnie wyjątkowe spotkanie z pierwszą osobą niezwiązaną z naszą Fundacją. Dobry wywiad, niezwykły artysta, świetny facet. Łukasz Wiśniewski opowiada wiele fascynujących historii, a my pierwszy raz pokazujemy nasze nowe intro! Zapraszamy! Kliknij TUTAJ.

Adapa - Klub Ciekawych Osób

26.04.2021 r. – Emilia Pliś

Spotkanie z uosobieniem spokoju i opanowania. Gościem Klubu Ciekawych Osób była instruktorka jogi, Emilia Pliś. Zapraszamy do obejrzenia nagrania TUTAJ.

171093135_901544704016819_7980245559715767829_n (1)

12.04.2021 r. – Paweł Paluch

Gościem czwartej części był prawdziwy „człowiek orkiestra” – fotograf, muzyk, mors. Paweł Paluch. Wywiad do obejrzenia TUTAJ.

Klub Ciekawych Osób (2) (1)

23.02.2021 r. – Piotr Hopcia

Gościem trzeciego odcinka był instruktor prowadzący Klub Bębniarza – Piotrek Hopcia. Wywiad do zobaczenia TUTAJ.

Adapa - Klub Ciekawych osób

16.02.2021 r. – Magda Drażba

Drugi odcinek to gość wyjątkowy. Kobieta-wulkan, a do tego dietetyk kliniczny, Instruktor Fitness i Nordic Walking w jednej osobie. Trener zdrowego stylu życia. Magda Drażba. Chcesz zobaczyć wywiad? Zapraszamy TUTAJ!

Trener Klubu Sportowców Adapa

3.02.2021 r. – Tadeusz Snarski

Premierowy odcinek naszego cyklu. Początek musi być mocny, więc prezentujemy Wam naprawdę mocnego gościa! Niezwykle barwna postać, trener, miłośnik życia, trochę filozof, uwielbiany przez Uczestników instruktor Klubu Sportowców – Tadeusz Snarski. Wchodź i słuchaj, bo naprawdę warto. ZAPRASZAMY TUTAJ!